Injectari cu acid hialuronic Drobeta Turnu Severin - Elixir Medical Clinic
Acidul hialuronic este un compus natural, prezent in mod normal in organismul uman si la nivelul pielii (derm). Este larg raspandit in tesutul conjunctiv, epitelial si neural. Acest compus atrage apa, realizeaza hidratarea pielii si creste volumul. 50% din acidul hialuronic din corp se gaseste in piele, iar restul in ochi si in articulatii. Rolul pielii este de a fi bariera noastra cu mediul inconjurator, in timp ce rolul acidului hialuronic este de a intari aceasta bariera. Studii recente au demonstrat proprietatile regeneratoare ale acidului hialuronic, in special daca este asociat cu vitamina C. Acidul hialuronic este responsabil nu doar cu retinerea apei si hidratarea pielii, ci si cu lubrifierea partilor mobile ale corpului.Acidul hialuronic ajuta la retinerea apei si asigura hidratarea fibrelor de colagen si elastina. De asemenea, s-a demonstrat ca acidul hialuronic ajuta la vindecarea mai rapida a ranilor si la estomparea cicatricilor.
Volumul de acid hialuronic din derm scade cu varsta,ceea ce duce la pierderea elasticitatii,reducerea gradului de hidratare si aparitia ridurilor.De asemenea expunerea la radiatii UV cauzeaza o crestere a activitatii enzimei care degradeaza acidul hialuronic determinand o accelerare a degradarii acidului hialuronic din derm. Acidul hialuronic formeaza la nivelul pielii un film invizibil, transparent si elastic, actionand in acelasi timp in profunzime la nivelul tesuturilor, ceea ce asigura mentinerea supletei, elasticitatii si tonicitatii pielii.
Filler-ele sunt substante capabile sa pastreze apa si sa-si mareasca astfel volumul, corectand o depresiune a pielii (riduri, santuri). Tratamentul cu acid hialuronic este recomandat adultilor de toate varstele.Filler-ele sunt preparate injectabile ulilizate in scopul rejuvenarii,al corectarii unor defecte faciale sau al remodelarii unor structuri anatomice.
Indicatii :
- corectarea ridurilor fetei
- marirea buzelor
- conturarea buzelor
- umplerea santurilor adanci de expresie cum sunt santurile nazolabiale si cele de la coltul gurii
- corectarea ridurilor periorale
- umplerea ridurilor functionale din zona fruntii, obrajilor, nasului, buzelor si barbiei
- corectarea cearcanelor si a depresiunilor de sub ochi
- remodelarea volumului obrajilor,
- remodelarea nasului si a barbiei
- definirea arcului mandibular
- corectarea contururilor faciale (obraji si barbie)
- remodelare faciala completa
- ridurile de la nivelul decolteului
- liftingul sprancenelor
- corectarea asimetriilor faciale
- corectarea ridurilor orizontale ale gatului
- rejuvenarea mainilor
- corectare cicatricilor(pentru cicatricile postacneice se practica initial subincizia si ulterior urmeaza depozitarea fillerului)
Anestezie :
Anestezia nu este intotdeauna necesara, totusi pentru confortul pacientului se poate face anestezie locala (efectuarea de blocuri nervoase) in special, atunci cand se injecteaza la nivelul buzelor sau aplicarea unei creme anestezice EMLA.
Postinterventie :
Nu este necesara perioada de recuperare,pacientul putandu-si relua activitatea imediat
Durata :
In mod normal, rezultatul dureaza intre 6 si 12 luni la primul tratament, in functie de: produsul injectat, de organismul pacientului si de stilul de viata (expunere la soare, fumat, stress sau dereglari hormonale). Bineinteles, durata efectului acidului hialuronic injectat variaza si in functie de capacitatea naturala a fiecaruia de a produce acid hialuronic propriu, de gradul de hidratare sau de metabolism.
Care sunt beneficiile injectărilor cu acid hialuronic?
- Rezultatele sunt imediate, vizibile după injectare
- Procedura minim-invazivă
- Efect de lifting facial
- Nu necesită timp de recuperare
- Posibilitatea unor efecte secundare este foarte mică
Care pot fi efectele adverse?
Este posibilă apariția edemului, a unor mici vânătăi, a senzației de mâncărime sau de arsura. Disconfortul este temporar și dispare în decurs de câteva ore.
Care sunt proprietatiile acidului hialuronic injectat in riduri sau buze?
Datorita structurii sale, acidul hialuronic formeaza la nivelul pielii un film invizibil, transparent si elastic, care actioneaza in profunzime, la nivelul tesuturilor. Astfel, reuseste sa mentina supletea si elasticitatea pielii.Acidul hialuronic utilizat in terapiile injectabile este de origine non-animala, obtinut printr-un elaborat proces de sinteza – este pur din punct de vedere microbiologic si ambalat in seringi sau flacoane sterile. Are consistenta de gel si poate fi crosslinkat (reticulat) sau noncrosslinkat (non-reticulat), cu sau fara anestezic (lidocaina). Acidul hialuronic este un filler care asigura rezultate imediate prin crestera volumului acolo unde este injectat, fie pentru corectia ridurilor sau a santurilor, fie pentru marirea de volum a buzelor, pometilor sau pentru tratamentul cearcanelor.
Afla mai multe despre Juvederm
Juvedermul este un filler dermal cu acid hialuronic, aprobat de FDA, al carui efect persista pana la un an. Are o concentratie mai scazuta a moleculelor de cross-linkare, acest lucru ducand la obtinerea unor rezultate de durata.
IIn functie de zona unde se injecteaza, Juvederm a creat mai multe tipuri de acid hialuronic :
- Juvederm Volite – Umplere riduri fata, gat, decolteu si maini
- Juvederm Volbella, Juvederm Ultra 3 – Volumizare si conturare buze
- Juvederm Ultra 2 – Riduri nazogeniene si cele din zona gurii
- Juvederm Voluma – Volumetrie pometi
Clinica de dermatologie Elixir Medical Clinic din Drobeta Turnu Severin lucreaza produsele : Juvederm si Revolax. Toate injectarile cu acid hialuronic sunt efectuate doar de catre un medic specialist in chirugie plastica.
* Juvederm Voluma, Volux, Volift, Volite, Volbella sunt folosite pentru : Rejuvenare faciala , Volumizare Pometi, Reconstructie Mandibulara,Modelarea Barbiei, Volmizare tample, Umplerea santurilor nazolabiale, Tratamentul Cearcanelor, Rinocorectie.