Terapia Vampir PRP Drobeta Turnu Severin - Elixir Medical Clinic

        Tratamentul cu plasma proprie îmbogatita cu trombocite (Platelet Rich Plasma - PRP), cunoscut sub denumirea de ‘Terapia vampir’ este o solutie de regenerare a pielii prin forte proprii.
        Injectarea de plasma bogata in plachete (PRP=Plachet Rich Plasma) este un tratament ce are la baza o idee simpla : aceea de a folosi pentru vindecarea si regenerarea tesuturilor ,resursele interne ale fiecarui organism. Printre cei mai importanti factori implicati in aceste procese complexe se numara plachetele (sau trombocitele), celule care se gasesc in sange si care intervin imediat posttraumatic asigurand atat oprirea sangerarilor (initiaza procesul de coagulare) cat si de vindecarea plagilor. Plachetele sunt niste rezervoare care contin peste 40 de factori de crestere,implicati in regenerarea tesutului conjunctiv si epitelial, cresterea productiei de colagen, formarea de noi vase de sange. Plasma bogata in plachete(PRP) se prepara prin recoltarea unei mici cantitati de sange de la pacient(similar cu prelevarea de sange pentru analize), care este apoi prelucrat prin centrifugare,proces care separa plachetele de celelalte celule sanguine. Lichidul obtinut este plasma bogata in plachete ,deci un cocktail concentrat de factori de crestere, capabil sa influenteze semnificativ regenerarea tesuturilor. Injectiile cu PRP au un efect de rejuvenare si lifting, conferind pielii un aspect tineresc si o stralucire aparte. Se prezinta sub forma de eprubete sterile imbogatite cu factori de crestere( PDGF, TGF, VEGF, EGF,FGF) si cu un gel de separare a plasmei de elementele vasculare.
        Presupune recoltarea si concentrarea factorilor de crestere din sânge si reintroducerea acestora in tesutul cutanat, stimulând astfel procesele de reparare celulara si de sinteza de neocolagen pe termen lung. Initial, acest tratament a fost folosit în ortopedie, în refacerea tendoanelor si a oaselor dupa fracturi, apoi în stomatologie în regenerarea gingivala si în chirurgia plastica pentru cicatrizarea arsurilor.
        Tratamentul cu sânge propriu este azi folosit în întreaga lume cu scopul de a reîntineri pielea fetei, a gâtului, a decolteului si a mâinilor. Aceasta procedura se adreseaza pacientilor care vor o îmbunatatire a aspectului, dar nu vor sa apeleze la injectarea cu o substanta chimica sau artificiala.

        Cum se efectueaza procedura?
        Se recolteaza o cantitate mica de sânge intr-o eprubeta sterila, se proceseaza rapid pentru a selecta plasma cu trombocite, celule ce contin factorii de crestere si reparare. Acestia se elibereaza în mod natural în orice tentativa a organismului de a repara o leziune. Plasma bogata în trombocite se va injecta în piele, cu ajutorul unui ac fin. Pentru a atenua durerea se aplica o crema anestezica inainte de injectare. Toate aceste etape de recoltare si preparare se efectueaza rapid, în prezenta pacientului, pentru ca acesta sa aiba siguranta ca se administreaza propriul sânge.

 

      
      Care sunt beneficiile acestui tratament si când se observa rezultatele?
        Tratamenul este pentru: intinerirea si regenerarea pielii, diminuarea ridurilor fine, refacerea fermitatii si imbunatatirea aspectului fetei, gatului, decolteului, mainilor. De asemenea este o terapie cu efecte spectaculoase pentru ridurile din jurul ochilor si a celor din jurul gurii. Semnele imbatrinirii se atenueaza treptat, pentru rezultate optime fiind recomandate 3 sedinte efectuate la 3 saptamani.
          Tratamentul este recomandat pentru:
 • atenuarea ridurilor;
 • imbunatatirea texturii pielii;
 • hidratarea tesuturilor;
 • stimularea cresterii parului(in zonele cu alopecie sau calvitie);
 • estomparea cicatricilor.

          Avantajele tratamentului cu PRP:
 • este un compus natural,recoltat din sangele pacientului;
 • fara risc de alergii,respingere,infectii;
 • prepararea este simpla si rapida;
 • efectul obtinut este natural si de lunga durata;
 • poate fi asociat cu fillere,botox si laser-terapia.

        Exista contraindicatii, riscuri?
        Riscul de fenomene imunologice este complet absent, având în vedere ca produsul propriu organismului este perfect biocompatibil. Exista riscul de a face mici hematoame (vânatai) la locul de injectare, care dispar în câteva zile, iar dupa injectare poate sa apara un usor proces inflamator local. Pacientii trebuie sa aiba o stare de sanatate buna, sa nu fie în episod febril, sa nu aiba tulburari de coagulare, boli autoimune.

          Contraindicatii:
 • boli cronice severe,boli;
 • metabolice,neoplazii;
 • trombocitopenie(un numar scazut de plachete in sange);
 • tratament coagulant.

        Dupa tratamentul cu PRP cateva zile regiunea poate fi usor umflata,innrosita sau pot aparea mici echimoze(vanatai), dar acestea dispar de regula in 4-7 zile.
        Clinica de dermatologie Elixir Medical Clinic din Drobeta Turnu Severin lucreaza cu produsele : PRP Cellenis. Tratamentele PRP sunt efectuate doar de catre un medic specialist in dermatologie.

 

Preturi

Pret
1 Eprubeta
800 lei
2 Eprubete
1500 lei
Prp + Mezoterapie Scalp 135CE - ( Alopecie )
1300 lei