Lipoliza

 
     Ce este lipoliza?
     Lipoliza  este o metoda de tratament prin care se dizolva grasimile localizate de dimensiuni mici sau medii de la nivelul stratului subdermal, grasimi care nu pot fi eliminate prin exercitii fizice sau diete.
     Lipoliza actioneaza prin injectarea in stratul de grasime a unui amestec de substante ce contine fosfatidilcolina, PPC, o substanta ce se gaseste in mod natural in corpul nostru avand rol in emulsifierea si descompunera grasimilor si a colesterolului. 
PPC este o substanta hepatoprotectoare fiind folosita cu mult succes in reducerea nivelului de colesterol.
Pacientul ideal pentru lipoliza este pacientul care are o greutate aproape de normal, cu o dieta sanatoasa, care prezinta acumulari de grasime  localizata, care nu pot fi eliminate prin dieta sau sport: barbie dubla, pliuri in zona axilara, grasime in jurul genunchilor, interiorul coapsei, zona inferioara abdominala. Lipoliza este de asemenea ideala pentru pentru corectarea inegalitatilor rezultate dupa liposuctie.
     Lipoliza actioneaza prin injectarea in stratul de grasime a unui amestec ce contine fosfatidilcolina (PPC), o substanta ce se regaseste in mod natural in organism, care este compusa din acizi grasi saturati si care are ca rol principal facilitarea emulsifierii si descompunerii grasimilor si a colesterolului. PPC este considerata substanta hepatoprotectoare, fiind folosita in toata lumea datorita efectului de reducere a nivelului de colesterol. 


     Fosfatidilcolina utilizata in lipoliza prin injectii este o lecitina compusa din doi acizi grasi nesaturati - acid linoleic si acid alfa linoleic - extrasi din soia. Pentru a face aceasta substanta injectabila, se adauga un solvent - acidul deoxicolic, iar pentru conservare se adauga alcool benzilic in concentratie mica. PPC (fosfatidilcolina, acid deoxicolic si alcool benzilic) este injectat in tesutul gras subcutanat, unde transforma adipocitele in nanoparticule. In acelasi timp, adipocitele elibereaza enzime care dizolva trigliceridele in monogliceride, pe parcursul a 8 saptamani. Etapa finala a lipolizei este transportarea spre ficat si metabolizarea, din care rezulta CO2 si H2O. Histopatologia arata lichefierea, necroza si, intr-o masura mai mica, apoptoza, fara formarea de tesut granular, tesut necrozat si puroi. 

      Lipoliza dizolva acumularile de grasime localizata, care nu pot fi eliminate prin dieta sau sport - barbie dubla, pliuri in zona axilei, grasimea din regiunea de deasupra genunchiului si din interiorul coapselor, "colacei" in zona spatelui, lipomi, etc. Lipoza este ideala pentru corectarea inegalitatilor rezultate in urma liposuctiei. 

 
    La fel ca in liposuctie, cu ajutorul lipolizei se dizolva mai usor tesuturile grase moi decat cele fibroase. De asemenea, datorita structurii celulelor grase, femeile raspund mai bine la tratament decat barbatii. In timpul consultatiei premergatoare terapiei se va stabili numarul de sedinte necesar, insa rezultatele apar in general dupa 2 - 3 sedinte. O sedinta de lipoliza dureaza intre 45 de minute si o ora, timp in care veti simti o senzatie usoara de arsura, produsa de injectii. Se poate aplica o crema pentru anesteziere locala. Injectarile se fac cu ajutorul unui ac foarte fin, fiind nevoie de mai multe injectari, la distante de 1, 5 cm. In functie de zona si de tipul problemei tratate, de obicei, pacientul isi poate relua activitatea normala la scurta perioada dupa tratament. Dupa lipoliza hidratarea este esentiala, la fel ca si masarea in fiecare seara a zonei tratate, pe o perioada de doua saptamani. Cu conditia pastrarii unei diete sanatoase si a unui ritm de viata activ, rezutatele lipolizei pot fi permanente. 

     Diferenta dintre lipoliza si mezoterapie
     Lipoliza este deseori confundata cu mezoterapia; ambele au ca scop dizolvarea grasimilor, diferenta fiind ca lipoliza tinteste straturile mai profunde ale pielii, in vreme ce mezoterapia este o metoda de a imbunatati aspectul de suprafata al pielii. Prin mezoterapie se injecteaza intracutanat un amestec de vitamine, minerale si medicamente la o distanta de 1 - 4 mm de suprafata pielii, iar injectarile in lipoliza sunt subcutanate, la 6 - 12 mm de suprafata pielii. 

 

 
     Lipoliza prin injectii are ca scop eliminarea depozitelor inestetice de grasime, fiind o terapie cu scop unic - acel estetic. Mezoterapia utilizeaza aproximativ 200 de substante homeopate si alopate, constituind un tratament terapeutic in multe afectiuni, scopul estetic fiind secundar. Cele doua terapii au in comun utilizarea ingredientului fosfatidilcolina (PPC), insa pentru indicatii diferite.
     Ce este PB Serum?
  
     Tehnologia care stă la baza PB Serum oferă o acțiune rapidă asupra zonei de tratament și se axează pe tratarea fibrozelor post-chirurgicale, a cicatricilor cauzate de arsuri și grefe, a leziunilor cutanate, precum și refacerii rețelei de colagen din piele, cu un efect vizibil de lifting. Deoarece produsele Proteus Biotech utilizează biotehnologia, ca bază a cercetării și dezvoltării de soluții de tratament, ingredientele alese au aplicații demonstrate în medicina estetică.

 

 
  Cum acționează produsul?
     Toate beneficiile oferite de PB Serum se datorează acțiunii unui adevărat cocktail de enzime și acid hialuronic cu greutate moleculară mare, gândite special pentru fiecare dintre problemele pielii pentru care a fost creat produsul.
PBserum este un complex enzimatic conceput pentru a trata diverse probleme la pielii, precum fibroza, țesutul adipos nedorit și pielea cu laxitate crescută, cu ajutorul următoarelor enzime combinate sinergic:
•    Liaza – reduce retenția de fluide cauzată de edem (excesul de apa din organism)
•    Lipaza – contribuie la eliminarea țesutului adipos localizat.
•    Colagenaza – facilitează tratarea fibrozei, estomparea cicatricilor de orice fel, diminuarea celulitei și a vergeturilor.
     Despre PB Serum Medical
     Gama de produse PB Serum Medical cuprinde o compoziție unică de enzime, cu rol în rejuvenarea pielii și remodelarea corporală prin injectare. Cu ajutorul produselor PB Serum Medical, se pot trata fibrozele, cicatricile (hipertrofice, atrofice și cheloide), laxități ale pielii, vergeturile, zonele care prezintă celulită, dar și edemele perioculare.
     Odată injectată în piele, această compoziție unică de enzime acționează strict pe afecțiunea pielii și formează un „contraatac” împotriva adipocitelor, în cazul țesutului adipos localizat și al celulitei, remodelând zonele afectate de laxitate. Astfel, injectările enzimatice PB Serum asigură rezultate pentru pacienții nemulțumiți de aspectul corpului, în zone precum coapse, abdomen, gușă și/sau genunchi.

     Înainte de injectarea soluției Pbserum Medical, pacientul/pacienta se pregătește în următorul mod:
•    Se dezinfectează pielea 
•    Se aplică o cremă anestezică locală, care se lasă aproximativ 15 minute pentru a acționa
•    Se realizează o hartă a punctelor ce urmează a fi injectate
•    Se dezinfectează din nou
•    Se începe procedura de injectare a soluției adipolitice, la distanță de maximum 1 cm și profunzime medie, în stratul grăsos.

     După procedură, se efectuează un masaj ușor al regiunii și pacientul poate pleca.Imediat după procedură,sau în cursul zilei în care a avut loc procedura, apare un edem (mărire de volum) pe zonele injectate, pe alocuri dureros, după caz, însă acesta este un efect temporar. Acest tratament, care dizolvă grăsimea definitiv, se poate folosi și pentru alte zone de la nivelul corpului: grăsimea din jurul abdomenului, coapselor, feselor, brațelor sau genunchilor.
     Bineînțeles, nu orice pacient/pacientă se poate califica pentru acest tratament cu lipoliza injectabilă Pbserum Medical. Trebuie efectuată întâi o consultație pentru a stabilli dacă pacientul este un candidat potrivit. Acest tratament este eficient în cazul bărbiilor duble de dimensiuni mici și medii. Ca în cazul oricărui tratament injectabil, rezultatele sunt limitate de starea locală. 
     În general, este nevoie de mai multe ședințe, în funcție de grosimea stratului de grăsime, făcute la un interval de aproximativ 3 săptămâni. Am observat rezultate după un protocol de 4 ședințe cu Pbserum Medical, însă au fost și cazuri în care rezultatele au apărut chiar de la prima ședință sau după doar două ședințe de tratament. 
     Sunt foarte importante vizitele de control pentru a putea observa evoluția. În momentul în care am ajuns la rezultatul dorit, pacienta se bucură nu doar de lipsa bărbiei duble, ci și de un contur mandibular evidențiat, un profil mai bine definit și o întreagă fizionomie mult mai armonioasă și corespunzătoare pentru vârsta sa.
     De reținut că, în cazul acestei proceduri cu lipoliza Pbserum Medical, nu există complicații. Este un tratament tolerat de pacienți, nu necesită spitalizare, iar reintegrarea socio-profesională are loc în aceeași zi.

     În schimb, nu se recomandă tratamentul PB Serum, în cazul în care:
•    suferi de boli autoimune;
•    urmezi un tratament cu anticoagulante;
•    prezinți leziuni active în zona de tratament;
•    ți-a fost administrat un vaccin în ultimele 15 zile;
•    ai urmat un tratament cu vitamina C.

     Orice procedură estetică prezintă anumite riscuri și limitări, care trebuie puse în balanță cu beneficiile pe care aceasta le aduce. Echipa Elixir Beauty Clinic consideră că toți pacienții trebuie informați cu maximă sinceritate în această privință, pentru a-și putea asuma decizia. Pentru toate procedurile, Elixir Beauty Clinic furnizează formulare extensive de informare. În unele cazuri, injectările cu produsul PB Serum pot determina edeme, eriteme, apariții ale durerii sau echimoze. Rareori, apar reacții alergice, care se prezintă sub forma unor inflamații roșii sau fără culoare. Dupa tratament sunt interzise baile fierbinti, efortul fizic sustinut, sauna. Se recomanda masarea blanda a zonelor tratate cateva zile.

     Recomandări post tratament lipoliză injectabilă
•    Depozite localizate de grasime (barbia dubla/gusa, abdomen, genunchi, fese, brate, solduri);
•    Cicatrici (hipertrofice, atrofice si cheloide);
•    Celulita/coaja de portocala ( grad 1-4);
•    Laxitatea pielii (de la nivelul gatului,reg mandibulare, genunchilor, abdomenului);
•    Vergeturi.
     Acest tratament este recomandat persoanelor cu o stare de sănătate bună și normoponderale, dar și persoanelor care își doresc să elimine țesutul adipos localizat sau laxitatea.
     Sunt recomandate 3-4 ședințe de tratament, efectuate la un interval de două săptămâni. Pentru confortul pacientului, se poate recurge la anestezie locală.
     Avantaje
•    reduce țesutul adipos uniform pe zona de tratament;
•    procedură minim invazivă;
•    nu rămâne piele flască;
•    slăbire uniformă;
•    nu necesită timp de recuperare;
•    crește elasticitatea pielii;
•    acțiune cumulată anticelulitică și de slăbire pe aceeași zonă.
 
      Rezultate lipoliză injectabilă
     Studiile medicale au arătat că celulele adipoase dizolvate nu se mai refac, ceea ce înseamnă că depozitele de grăsime ce au fost tratate sunt eliminate permanent.Acest lucru se întâmplă dacă greutatea rămâne neschimbată. Dacă însă luăm în greutate, alte celulele adipoase se pot mări în volum și parțial țesutul adipos se reface. Deci pentru a beneficia pe termen cât mai lung de efectele lipolizei, se asociază cu un stil de viață echilibrat, hidratare corespunzătoare și mișcare.
Gama PB Serum conține trei variante de tratament, în funcție de nevoile tale:
     1. PB Serum Medical HIGH: acest produs este destinat tratării fibrozei persistente, a fibrozei post-chirurgicale, alături de cicatrici și celulită. După un tratament intensiv cu agenți enzimatici de nivel ridicat, aplicat cicatricilor cauzate de arsuri și grefe, elesticitatea și flexibilitatea pielii vor fi îmbunătățite, iar culoarea pielii se va uniformiza. În plus, aplicat pe o leziune și în jurul ei, produsul reface volumul și simetria, îmbunătățește gesticulația, microcirculația și textura pielii.
     2. PB Serum Medical MEDIUM: Are efecte benefice în eliminarea acumulărilor de țesut adipos asociat fibrozei.
Prin infiltrația intralezională profundă a agenților enzimatici de nivel mediu, se va reduce progresiv țestul adipos din zonele afectate de fibroza post-chirurgicală. Prin aplicare superficială și în profunzime a produsului, se tratează simultan flaciditatea și problema grăsimii localizate, asociate cu fibroza, ca urmare a unei complicații chirurgicale.
     3. PB Serum Medical LOW: stimulează regenerarea celulară, reduce retenția de fluide, în procesele de fibroză.
     Agenții enzimatici de nivel scăzut se aplică la suprafață, pentru tratamentul flacidității asociate cu fibroza. În acest fel, fibroza este redusă, se reface rețeaua de colagen din piele, aceasta devenind mai fermă, mai întinsă.
     Prin utilizarea produsului la nivelul pungilor perioculare, se realizează tratamentul fibrozei asociate cu edemul. Astfel, acumularea de fluide este redusă și zona ochilor este vizibil rejuvenată.

     In centrul nostru ai acces la o gama variata de tratamente special concepute pentru tine !
     Elixir Medical Clinic ofera pacientilor sai servicii de dermatologie si estetica medicala pentru rezultate sigure,eficiente si de durata!
     Ne gasiti pe I.C Bratianu, Nr.3 (zona stomatologiei) in Drobeta Turnu Severin.
 

Preturi

Pret
LIPOLIZA PB SERUM MEDICAL PB SERUM LOW (TRATAMENTUL LAXITATEA PIELII BRATE/ ABDOMEN/ FATA/ GAT/ ZONA OCHILOR)
1500 lei
LIPOLIZA PB SERUM MEDICAL • PB SERUM MEDIUM (SLABIRE LOCALIZATA GUSA/ COAPSE/ GENUNCHI/ ABDOMEN)
1600 lei
LIPOLIZA PB SERUM MEDICAL • PB SERUM HIGH (VERGETURI/ CICATRICI/ ELIMINARE CELULITA)
1700 lei
LIPOLIZA SAGONI MELT SI RRS CELLUTRIX CELLUTRIX
500 lei
LIPOLIZA SAGONI MELT SI RRS CELLUTRIX • SAGONI MELT ( 3 ML )
700 lei