Diabet Zaharat,Nutritie si Boli Metabolice
 


 

Elixir Medical Clinic in colaborare cu 𝐂.𝐍.𝐀.𝐒 ofera servicii decontate in baza biletului de trimitere pentru 𝐃𝐢𝐚𝐛𝐞𝐭 𝐙𝐚𝐡𝐚𝐫𝐚𝐭, 𝐍𝐮𝐭𝐫𝐢𝐭𝐢𝐞 𝐬𝐢 𝐁𝐨𝐥𝐢 𝐌𝐞𝐭𝐚𝐛𝐨𝐥𝐢𝐜𝐞

     ECHIPA NOASTRA DE MEDICI SPECIALISTI PENTRU SPECIALIZAREA DIABET ZAHARAT,NUTRITIE SI BOLI METABOLICE ESTE FORMATA DIN:

  • MEDIC SPECIALIST - DR. SUTA ALEXANDRA MARIA 
 

     Diabet, nutritie si boli metabolice este specialitatea medicala care se ocupa cu diagnosticul si tratamentul pacientilor cu tulburari de metabolism

     Metabolismul este un proces complex fizico-chimic prin care substante organice complexe sunt degradate sau sintetizate cu eliberare sau consum de energie. Prin metabolizarea principiilor nutritive - proteine, glucide, lipide, substante minerale si vitamine, se formeaza compusi esentiali pentru organism, cu rol energetic, structural si functional. Termenul de metabolism provine din limba greaca : metabol - schimbare.

     
     Diabetul
 zaharat este o afectiune caracterizata prin cresterea glicemiei insotita sau nu de rezistenta crescuta la insulina cu modificari la nivelul metabolismelor : glucidic, lipidic, proteic. Diabetul zaharat poate debuta sau poate evolua cu complicatii acute metabolice - coma diabetica sau complicatii cronice : neurologice - neuropatia diabetica, renale - nefropatia diabetica, oftalmologice - retinopatia diabetica, cardiovasculare.

 

     Nutritia studiaza necesarul energetic si de principii nutritive implicate in dezvoltarea normala a organismului, relatia dintre aportul alimentar si consumul energetic precum si consecintele excesului alimentar sau deficientelor nutritive.
 

     Bolile metabolice se caracterizeaza prin acumularea in exces a anumitor compusi chimici cu afectare neurologica, hepatica, cardiaca, retard al dezvoltarii somatice.
Cele mai cunoscute boli metabolice genetice sunt :fenilcetonuria cu acumulare de fenilalanina si metabolitii acesteia,glicogenozele cu acumulare de glicogen in muschi si ficat, bolile lizozomale prin deficit de enzime lizozomale cu acumularea substratului nedegradat in sistemul nervos, ficat, splina, rinichi, miocard,guta - acumulare in exces de acid uric care se depune in articulatii si la nivel renal,hemocromatoza - depunerea in exces de fier in ficat, pancreas, la nivelul tegumentelor,boala Wilson - depunere de cupru la nivel hepatic, sistem nervos, cornee.

 


 

Preturi

Pret
Consultatie
200 lei
Referat
150 lei